Renaissance-wetenschap, geregistreerd 21e-eeuws wedergeboortedocument

Dit essay is de geboorteakte van de Renaissance van de 21e eeuw. Het laat zien hoe de levenswetenschappen van de geesteswetenschappen uit de klassieke Griekse tijd zijn opgewaardeerd om evenwicht te brengen in de westerse technologische cultuur. Veel filosofen hebben gewaarschuwd dat het lot van de menselijke beschaving afhangt van het bereiken van dat doel.

Het oude Griekse Parthenon vertegenwoordigde een Griekse levenswetenschappelijke cultuur en symboliseerde concepten van politiek bestuur die lang verloren waren gegaan aan de moderne westerse wetenschap. Het Ottomaanse leger had ooit buskruit opgeslagen in het Parthenon en in 1687 blies een Venetiaanse mortiergranaat het gebouw in puin. Recente restauratietechnieken met behulp van computers onthulden dat vreemde illusionaire optische engineeringprincipes waren gebruikt bij de constructie van het gebouw. We weten dat ze werden geassocieerd met de wiskunde van de muziek der sferen die Pythagoras had meegebracht van de Egyptische mysteriescholen. We weten ook dat Plato van mening was dat elke ingenieur die de principes van spirituele optische engineering niet begreep, een barbaar was.

Amy Edmondson, professor aan de Novartis-leerstoel van Harvard University, schreef in haar online biografie van Buckminster Fuller, The Fuller Explanation, hoe Fuller Plato’s spirituele technische ontdekkingen had geplagieerd en deze had gebruikt om zijn synergetische theorieën over de levenswetenschappen af ​​te leiden. Die theorieën, die de basis van het Einsteiniaanse wereldbeeld van de 20e eeuw volledig op de proef stelden, vormen nu de basis van een nieuwe medische wetenschap, op gang gebracht door de drie Nobelprijswinnaars voor de Scheikunde uit 1996. Tijdens de 21e eeuw heeft de complexe Fullereen geometrische redenering de wedergeboorte van de verloren oude Griekse optische wetenschap van het leven teweeggebracht. Dit herschrijft nu de westerse technologische cultuur, dus het is nodig om te weten waarom Buckminster Fuller schreef dat deze hereniging een keuze biedt tussen Utopia of Oblivion.

Na het presenteren van complexe geometrische redeneringen, schreef professor Edmondson: “Nu we bekend zijn met de onderliggende aannames van Fuller, zullen we de tijd nemen om wat achtergrondmateriaal te introduceren. De oorsprong van de fascinatie van de mensheid voor geometrie kan vierduizend jaar terug worden getraceerd, tot de Babylonische en Egyptische beschavingen; twee millennia later bloeide de meetkunde in het oude Griekenland, en de ontwikkeling ervan gaat nog steeds door. Toch weten de meesten van ons bijna niets over de verzamelde bevindingen van deze lange zoektocht. Bekendheid met sommige van deze geometrische vormen en transformaties zal de rest van de reis vergemakkelijken in de fijne kneepjes van synergetica.”

Het voortbestaan ​​van de mens hangt nu af van een meer algemeen begrip dat ethiek niet gaat over hoe wetenschap wordt gebruikt, maar over wat de ethische vorm is van de spirituele of holografische structuur van de wetenschap zelf. Het is niet nodig dat de lezer vertrouwd raakt met de complexe geometrische vergelijkingen die door professor Amy Edmondson zijn gesuggereerd, om de reis van de ethische logica van het oude Egypte tot de 21e-eeuwse Renaissance te kunnen volgen. Voordat we die reis ondernemen, moeten we ons echter het nachtmerriescenario realiseren dat het onevenwichtige 20e-eeuwse begrip van de wetenschap de wereldwijde mensheid heeft gedwongen te verduren en waarvoor Buckminster Fuller waarschuwde.

In 1903 werd Lord Bertrand Russell’s boek A Freeman’s Worship gepubliceerd, met daarin zijn visie op A Universe in Thermodynamic Ruin. Deze mathematische beoordeling van de werkelijkheid uit een nachtmerrie stelde dat alle veredelende gedachten van de mensheid helemaal niets voorstelden en dat al het leven in het universum vernietigd moest worden. Lord Russell schreef dat mensen, met totale wanhoop, de hopeloosheid moeten doorstaan ​​van het leven in een realiteit die volledig werd beheerst door een levenloze energiewet die Einstein de belangrijkste wet van alle wetenschap zou noemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.